CONTACT
TICKETS

DE │NL │EN

                         
 
         
Stichting Euriade (NL) / Euriade e.V. (D) organiseert de volgende activiteiten:
 
  De ORPHEO-concertserie op verschillende zondagen in de maanden
februari tot en met juli.Meer informatie onder "ORPHEO" - of klik op de afbeelding
 
  EURIADE, het internationale festival van de Dialoog in
oktober/november. Hoogtepunten zijn hier de uitreiking van de
Martin Buber-Plaquette, de Projectweek "Jeugd in Dialoog"
en het literatuurevenement "Jeugd in Woord".

Meer informatie onder "EURIADE" - of klik op de afbeelding
 
   
  In samenwerking met de Martin Buber University biedt de Euriade, verschillende cursussen (literatuur, filosofie en meer ...) aan, door Prof. dr. dr. Werner Janssen.


Meer informatie onder "EXTRA'S" - of klik op de afbeelding
 
Centrale doelstelling voor de door de Stichting EURIADE / Euriade e.V. georganiseerde activiteiten is mensen met elkaar in contact te brengen, ruimte voor gesprek, ontmoeting en daarmee begrip te creëren.
Een ontmoeting met een vreemde, onbekende, een ANDER biedt –wanneer men zich voor de ander opent en naar de ander luistert- een kans om het eigen IK te ontwikkelen.
EURIADE – afgeleidt van het Hebreeuws/Griekse woord ereb/odos - betekent dan ook de weg naar het onbekende, naar de ANDER…

De IK en JIJ-Filosofie van Martin Buber waarmee middels het “dialogische principe” de ANDER wordt gehoord en gezien heeft zijn weerslag op alle activiteiten die door de stichting worden georganiseerd. Deze verbinding van de Stichting EURIADE / Euriade e.V. met Martin Buber wordt bekrachtigd in de jaarlijkse uitreiking van de Martin Buber-Plaquette aan persoonlijkheden die de nood van de ANDER horen, zien en hun verantwoordelijkheid nemen om de behoeftige mens te “omarmen”…