CONTACT
TICKETS

DE │NL │EN

                         
 
 
Doelstelling EURIADE-Project Jeugd in dialoog

Jeugd in Dialoog is een project voor de jeugd dat deel uitmaakt van het EURIADE-festival en wel in de “week van de dialoog”.

Dit project bestaat uit een samenzijn van jonge mensen (tussen 16 en 18 jaar) uit de hele wereld (bijvoorbeeld uit België, Nederland, Duitsland, Rusland, Oostenrijk, Palestina, Israel, Roemenie, Oekraïne, Polen en Zuid-Afrika), ontmoetingen met elkaar, met de drager(s) van de Martin Buber-Plaquette, met politici, ondernemers, gehandicapten, kunstenaars, musici, kortom met de ANDER…

Afgeleid van het Dialogische Principe van Martin Buber willen wij - de Stichting EURIADE - jonge mensen OP WEG NAAR DEZE ANDER brengen.
Concreet betekent dit dat we hen de betekenis willen laten zien van belangrijke waarden en normen als begrip, tolerantie, respect en hen vooral verantwoordelijkheid willen laten voelen en beleven. Met name een jonge mens die een andere cultuur, religie, civilisatie een ander systeem begrijpt omdat hij het van dichtbij mag beleven zal het ANDERE meer accepteren en respecteren en er positiever mee om kunnen gaan.

Ieder jaar is het een buitengewone ervaring om te zien hoe deze jonge mensen in korte tijd dan ook de WEG NAAR DE ANDER, naar de nog onbekende vinden en die weg blijven bewandelen wanneer ze zich openen voor het vreemde en onbekende.
Al snel worden het waarachtige ontmoetingen waarin de ander “jij” wordt en de gesprekken en discussies een “Ik- en- Jij-relatie” uitstralen.

De uiteindelijk resultaten van alle ontmoetingen worden samengevoegd in het door de jongeren zelf geschreven en ontworpen tijdschrift met de naam EuriArtes.
     
 
 
 
Klikt u HIER voor meer foto's